Hout van Spaarndam       

-een uniek stukje tastbare geschiedenis-

Bent u ook trots op de prachtige Kolksluis in Spaarndam, de oudste nog werkende sluis uit Europa? Wist u dat bij de renovatie van de sluis in 2022 eeuwenoude eikenhouten funderingspalen zijn gevonden? Deze palen zijn een tastbaar bewijs van de rijke geschiedenis van de sluis, die al sinds 1285 bestaat.

Wij van Vogelvrijdesign (Sebe Vogel) www.VogelVrijdesign.com en Hout van je Stad (Tom Marcelis) www.houtvanjestad.nl hebben een aantal van deze palen mogen overnemen en er iets bijzonders van gemaakt: serveerplanken met een verhaal. Ze zijn een eerbetoon aan de sluis en de sluiswachters die al eeuwenlang de sluis bedienen en onderhouden. Vogelvrijdesign werkt in dit project samen met Hout van je Stad omdat zij een ervaren partner zijn in het maken van producten van lokaal hout met een verhaal.  

Op 20 oktober om 14:00 uur nodigen we u uit om de serveerplanken en het verhaal te komen bekijken bij de Kolksluis in Spaarndam. Samen vieren we de geschiedenis van de sluis en de sluiswachters!
U kunt dan ook een uniek exemplaar van de serveerplanken als eerste aanschaffen. Wees er snel bij, want de oplage is beperkt.

De serveerplanken zijn via het contactfomulier te bestellen. Helaas zijn ze inmiddels UITVERKOCHT. 

We zijn overdonderd door de leuke reacties en de vele bestellingen! U mag natuurlijk altijd een berichtje sturen mocht iemand die besteld heeft hem onverhoopt niet op komen halen dan zal ik u tzt benaderen.


foto's 13-16 Peter van den Klinkenberg 
ij-sprongfotografie

Spaarndam, Kolksluis, vogelvrijdesign, www.houtvanjestad.nl